Julia o Viva

Julia Fritzon

Vår ovärderliga partner, vän och "allt i allo" Julia Fritzon är sedan 2016 timanställd hos oss.

Julia hjälper oss med allt i vårt avelsarbete på stuteriet - från planering av hingstval, seminering, fölets första tid och hantering och träning av våra föl och unghästar.
Hon är också med och utbildar de utav våra hästar som rids och coachar Jessica på vägen tillbaka i sadeln.

Julia har en gedigen bakgrund inom hästvärlden framför allt genom sin utbildning i Hästhållning på Ridgymnasiet i Helsingborg. Hon har arbetat på flera stora stuterier och försäljningsstall både i Sverige, Spanien och på Irland, men även som turridningsledare och på ridläger. Julia har stor kunskap om hästar, deras sinne och skötsel och hon har alltid kloka råd som hon gärna delar med sig av.

Julia är numera även diplomerad och certifierad hästmassör och hästterapeut och arbetar med olika behandlingar av häst. Också våra hästar får ta del av hennes nyvunna kunskaper, något som de njuter och mår väldigt bra av.

Dessutom är hon lycklig ägare till de egna hästarna Belona (Bellan), ett korsningssto PRE/Welsh cob och halvblodsstoet New Danger (Dagny). Julia rider dem båda, hon tränar dressyr med Belona och hoppning med Dagny, med målet att så småningom komma ut på tävlingsbanorna.

Här är länk till Julias hemsida "JF Equiterapeut"

                              

Julia och Kapitán de Prosus             Grunden för vårt team-work                      Julia och Pastora XI