f.  1995 – 2021

Skimmel, bläs, 163 cm e. Genesis u. Genilla e. Urgente

Pastora XI är stuteriets första sto, det var med henne allting började. Hon importerades av oss från Spanien 1998 och hon har funnits längst i stuteriet. I sin härstamning har hon både Cartujanolinjer och Yeguada Militar.

Hemma i stallet hade hon smeknamnet ”Änglahästen”, på grund av sitt underbara temperament – en snällare, klokare och mer tillgiven häst får man leta efter. Som ridhäst visade hon vilja och mycket energi, men hittade för den skull aldrig på några dumheter. Vi upptäckte när vi satte igång henne i träning att hon tyvärr hade en gammal knäskada på höger bak, som hon förmodligen ådragit sig innan hon kom till Sverige, vilket gjorde att hon reds ganska sparsamt.

Pastora hade istället sin uppgift som ”nanny” till gårdens föl när de skulle separeras från sina mammor, en uppgift som hon älskade och skötte med den äran.

Men vi har inte våra älskade hästar för evigt och den 1:a februari 2021 lämnade Pastora XI oss, lika vackert och fint som hon levt. Vi sörjer och saknar henne djupt, men gläds över att ha fått ha denna underbara häst till låns i så många år. Såhär skrev Jessica om sin älskade Pastora XI:

Hon var min barndoms dröm om en spansk häst, som gick i uppfyllelse. Hon bjöd på äventyr och glada upptåg när jag satt på hennes rygg. Hon gav oss 6 fina föl som nu bär hennes gener vidare. Hon var vår drottning i flocken och ”nanny” till alla föl. Hon var den som alltid visade förtroende och vänlighet om någon var rädd. Hon var min vackra vän och följeslagare i 23 år.

Idag tog vår resa slut – tack för att jag fick ha dig till låns.
Älskade Pastora XI ❤️
1995 -03 -10 – 2021 – 02 -01
Du fattas mig…
R.I.P

 Pastora XI huvudbild 2 Glada Pastan Bravo L och Pastora XI
 Sista soldagarna 038  Jag rider Pastan  Pastan o jag 2

Pastora XI har vunnit sin klass på utställning i Kungsbacka 2007.

Pastora XI har 6 avkommor som alla ärvt hennes vackra exteriör, rörliga gångarter och fina ridbarhet. 

Pastora är ett avelssto som tagit väl hand om sina avkommor och de har alla ärvt hennes milda temperament och utstrålning.

Se mer under fliken ”Avkommor”

Pastora XI:s stamtavla