f.  1995

Skimmel, bläs, 163 cm e. Genesis u. Genilla e. Urgente

Pastora XI är stuteriets första sto, det var med henne allting började. Hon importerades av oss från Spanien 1998 och hon har funnits längst i stuteriet. I sin härstamning har hon både Cartujanolinjer och Yeguada Militar.

Hemma i stallet har hon smeknamnet ”Änglahästen”, på grund av sitt underbara temperament – en snällare, klokare och mer tillgiven häst får man leta efter. Som ridhäst visar hon vilja och har mycket energi, men hittar för den skull aldrig på några dumheter. Vi upptäckte när vi satte igång henne i träning att hon tyvärr har en gammal knäskada på höger bak, som hon förmodligen ådragit sig innan hon kom till Sverige, vilket gör att hon rids ganska sparsamt.

Pastora har istället sin uppgift som ”nanny” till gårdens föl när de ska separeras från sina mammor, en uppgift som hon älskar och sköter med den äran.

 Pastora XI huvudbild 2 Glada Pastan Bravo L och Pastora XI
 Sista soldagarna 038  Jag rider Pastan  Pastan o jag 2

Pastora XI har vunnit sin klass på utställning i Kungsbacka 2007.

Pastora XI har 6 avkommor som alla ärvt hennes vackra exteriör, rörliga gångarter och fina ridbarhet.  Pastora är ett avelssto som tagit väl hand om sina avkommor och de har alla ärvt hennes milda temperament och utstrålning.

Se mer under fliken ”Avkommor”

Pastora XI:s stamtavla