Text från Lisen Yliperttula, som köpt vår fina uppfödning Indigo de Prosus, hingstföl, född 2017, e. Tanteo MAC u. Viva VI.

”Nu är det 3 månader sedan jag fick hem min Indigo de Prosus och jag ångrar inte för en sekund att jag kontaktade Jessica och Bengt, efter att ha sett annonsen på världens finaste P.R.E-kille – Indigo.  

Indigo är en häst med mycket personlighet och en härlig utstrålning. Han är nyfiken och social, ja…ett riktigt charmtroll!

Hanteringen av Indigo har från start gått strålande. Allt ifrån att bli ryktad, lyfta på hovar, spola ben och bli lastad i transport. Detta tack vare det arbete Jessica m fl på Prosus P.R.E har lagt ner. Indigo de Prosus har fått den bästa starten i livet!  

Under hela processen, från första kontakten med Prosus P.R.E till avslutad affär, har jag alltid känt en trygghet som köpare. Jessica m fl har på ett ärligt, bra och hjälpsamt sätt lotsat mig på resan till att bli ägare av Indigo de Prosus.

Jag vill varmt rekommendera Prosus P.R.E och jag är så tacksam för att jag fick chansen att uppfylla min dröm!

 LisenYliperttula

Aciano P.R.E”

Text från Anna-Karin och Mattias Bouvin som köpt vår fina uppfödning Garbo de Prosus, stoföl f. 2015 e. Tanteo MAC u. Viva VI:

”Jag heter Anna-Karin och jag vill dela med mig om vårt köp av Garbo de Prosus, jag har hållit på med hästar i hela mitt liv men det har vart mest fullblod och varmblod och nu kände jag att jag vill ha en häst som jag kan utvecklas med och komma ut på tävlingsbanorna i dressyr. En vän till mig har en PRE hingst och jag provred honom och blev helt frälst i rasen och bestämde mig ganska snabbt att en sådan ska jag ha. Jag började titta runt och läsa mycket om dem, kollade på lite olika i Sverige och sedan såg jag inlägg på Facebook om Garbo och blev fast direkt, hon hade det där lilla extra som man bara fastnar för.

Vi tog hela familjen med oss på en liten road trip i Sverige och vi stannade till hos Jessica och Bengt för att titta på och träffa lilla Garbo, som endast var 2 månder när jag träffade henne första gången.

Efter mottagandet och värmen som vi kände från Jessica och Bengt så tog det inte många dagar efter besöket, som vi bestämde oss för att vi ville köpa Garbo och jag ångrar  det inte en sekund.

Den kunskapen och hjälpen med allt som det innebär och man behöver veta när man köper en P.R.E har Jessica och Bengt hjälpt till med och med glädje och jag känner stort förtroende för dem, att jag utan tvekan skulle köpa nästa häst av dem också. De är människor som vi kommer att hålla varmt om hjärtat i hela vårt liv.

Garbo har fått den bästa starten i sitt liv och de har från dag ett hanterat och vant henne med allt från ut och intag, klippning, täcke på och av, lyfta på hovar och framförallt byggt förtroende mellan människa och häst. Allt deras jobb de gjort med henne underlättar så mycket när man får hem en unghäst och med handen på hjärtat så kan jag säga att jag inte haft några problem alls med någonting då hon är trygg och säker i sig själv 😃

Jag kan varmt rekommendera alla att köpa häst från Prosus P.R.E

Och tack Jessica och Bengt för att vi fick köpa lilla Garbo ❤ //

Anna-Karin och Mattias Bouvin”

Garbo uppställd 1  Garbo och Viva

Text från Anne Kabo som köpt vår ”svarta diamant” Plancha (Poema), sto  f. 2007 e. Reclamo VI  u. Golosa XXVII

”Jag önskade mig ett svart sto för att fullända min lilla bukett av PRE hästar. Jag har sedan tidigare en brun valack och ett skimmelsto.

När jag sett Poema var jag helt såld och kunde inte tänka mig en annan häst. Hon är så feminin och uttrycksfull. Jag har nu haft henne ca 5 månader och hon är en underbar individ. Trevlig ,väluppfostrad, tillgiven och mycket vacker.

Nu väntar vi med spänning på hennes föl efter Marinero.

Jag vill tacka Jessica och Bengt för en underbar häst och ett proffsigt bemötande i samband med övertagandet av Poema. Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete.

Anne Kabo

Njura Gård PRE”

 Poema huvud 2

Vackra Poema

Poema trav 1
 Mor o dotter 2

Poema med sin dotter Esperanza

 Poema i sitt nya stall

Poema i sitt nya hem

Text från Britt-Marie Påhlsson som köpt vår uppfödning Bravo L f. 2011 e. Inco de JC u. Pastora XI

”Jag köpte min fina PRE-valack Bravo L som 2-åring av Jessica och Bengt på Prosus PRE sommaren 2013.
Han var väldigt välhanterad och har fått beröm för sitt uppförande av veterinär, hovslagare och tränare.
Jessica kan mycket om PRE-hästar, avel, stamboken etc vilket kändes bra då jag sen tidigare bara har ett halvblod.
Försäljningen med besiktning och transport hem genomfördes professionellt.
Jag kan varmt rekommendera andra att anlita Prosus PRE. Det märktes att de var genuint intresserade av att jag som köpare skulle bli nöjd och att Bravo hamnade rätt.”

Och efter 3 år fick vi det här:

”Jag skulle verkligen rekommendera alla att köpa Pastoras avkomma om ni skulle sälja! 💕
Ninjo (han fick nytt namn hos Britt-Marie) är orädd och sansad när det gäller nya miljöer, kan titta och spänna sig lite, men verkligen inget problem.
Ibland är det svårt att rida ut ensam men jag har undvikit det en del av säkerhets skäl. Är nu på gång med det och sist gick det bra!
Annars är han ganska lugn, har aldrig skenat.
Mycket känslig, påverkbar och påhittig/intelligent! 💕”

Bravo föl huvud

Bravo som föl

 Bravo L och Pastora XI

Bravo L och Pastora XI

 Bravo från sidan

Bravo L – 2 år

  Britt-Marie och Bravo

Bravo L med sin nya ägare Britt-Marie

Text från Anna Backman, Tjörn som köpt vår uppfödning Hercules f. 2007

e. Alferez IV u. Pastora XI

”Hercules är en pigg, levnadsglad filur full av energi. Alltid positiv och det finns inget han inte ställer upp på. Trygg och nyfiken knatar han fram överallt på våra uteritter, han har mer än en gång fått agera ”trygg gammal farbror” för andra mer lättskrämda sällskap.Inridningen var helt problemfri och trots att jag inte hade nån hjälp kände jag mig helt trygg på honom från första stund.Vi tränar mest dressyr och han har redan från början haft en fantastisk balans och ridbarhet. Han är lättlärd och gillar verkligen att jobba. Fokus ligger mycket på att utveckla hans trav som bara blir bättre och bättre. Galoppen är hans bästa gångart och som en dröm att rida. Det finns knappt ett ridpass där man inte kan låta bli att le brett efter några få minuter på hans rygg.Ett enda minus finns och det är att han inte gillar att ha tråkigt. Blir lätt uttråkad om det inte händer någonting eller om inte han får all uppmärksamhet.Annars är han okomplicerad och lastar sig själv, trafiksäker, rids ut själv lika gärna som i större sällskap eller med okända hästar, inga problem att ha med på nya platser.Hans stora fördel är att han är en perfekt kombination av känslighet samtidigt som han är totalt orädd.Jag köpte honom av Jessica 2007. Först såg jag honom på en P.R.E-utställning där han gjorde ett minst sagt bestående intryck. Hade väl mer eller mindre redan bestämt mig när jag körde till Skåne för att titta på honom… En charmigare fölunge är nog svårt att hitta.Jag tyckte mycket bra om Jessica och upptäckte snabbt att hon har en sund hästsyn och det kändes helt rätt att köpa häst av henne. Hon har vettiga tankar om hantering, foder och allt annat som har stor betydelse när man ska köpa unghäst. Hon verkar engagerad och seriös, och jag har bara positivt att säga om henne.Så, tack snälla Jessica för en helt fantastisk häst som gör mig glad varje dag!

Anna Backman, Tjörn

 Hercules bockar

Hercules

 Hercules riden

Hercules med sin ägare Anna Backman

 Hercules huvud

Hercules

 Hercules 7 år galopp

 Text från Henriette Henriksen, Danmark som köpt vår uppfödning Avalon f. 2009 e. Bailon IV u Pastora XI

”Jeg rider akademisk, og havde i 2010 besluttet mig for at købe min egen hest sammen med min datter. Det viste sig at være sværere end som så, da den rigtige kombination af alder, størrelse, sind og fysik åbenbart er en sjældenhed.Efter at have ledt i både Danmark og Sverige i 1 1/2 år, stødte jeg tilfældigt på Jessica Lundquist, som ejer et lille stutteri i Skåne, Sverige. Min datter og jeg var taget til PRE visning i Åstorp, Skåne og mødte her Jessica. Vi talte lidt sammen og fandt ud af, at hun havde en 3-årig PRE-vallak til salg – den var dog ikke annonceret, da Jessica gerne ville tænke sig grundigt om, før en køber kunne komme på tale. Så var alderen og racen da på plads :-)Vi udvekslede mailadresser, og Jessica sendte senere billeder og en detaljeret beskrivelse af Avalon, som han hedder, om hans liv og afstamning. Vi syntes han så dejlig ud og besluttede os for at køre op til Jessica, og kigge nærmere på ham.Det var kærlighed ved første blik –i hvert fald fra vores side 🙂 og på vej hjem var min datter og jeg enige om, at her var vist vores hest – langt om længe.Jessica og jeg blev enige om en pris, og aftalte betingelser for hjemtransport, handelsundersøgelse og hvad der ellers kunne opstå i en salgs/købssituation. Jeg følte under hele forløbet, at Jessica var meget seriøs onkring det hele; hun var bevidst om sin hests værdi, men var også en god og behagelig købmand, og jeg havde under hele forløbet stor følelse af tillid til, at alt foregik på en ordentlig måde, både juridisk og menneskeligt. Der blev udarbejdet en købskontrakt, og vi udvekslede Avalon efter handelsundersøgelsen på Dyrehospitalet i Helsingborg. Jessica transporterede ham hjem til stalden i Danmark, og tog afsked med ham.Efterfølgende har vi haft god kontakt, da både Jessica og jeg synes det er morsomt at følge med i hinandens hesteliv – Jessica har naturligt også behov for at følge sine heste i deres fremtidige liv hos nye ejere. Det synes jeg er betryggende; Jessica ser ikke hestene som en vare, man glemmer alt om så snart de er chekket ud.Jeg kan varmt anbefale at handle med Jessica – og sidst, men ikke mindst; hun har nogle rigtig gode og dejlige hopper som grundlag for sin avl.”Avalon er en psykisk stærk hest. Det kan selvfølgelig nogen gange være en udfordring, men mest af alt synes vi at det er en fordel.Han er ikke bange for noget, kigger højest lidt, men vælger altid at undersøge sagen. Han er let at laste, er trafiksikker og synes det er spændende at være ”i byen”. Her i vinter er Avalon påbegyndt træning fra jord efter de akademiske principper, og skal, om alt går vel, rides til til sommer. Han er utroligt lærenem, og vil meget gerne forstå hvad han skal.”

Henriette Henriksen, Danmark.”

Avalon såld till Nynne o Henriette          Avalon o Henriette

Avalon VIII med sina nya ägare Henriette och Nynne Henriksen

bild

Avalon VIII och Nynne