Hidra VI
f. 2005 -2023

Fux, bläs, vvbf, 170 cm

e. Abad III u. Alhaja VI (e. Odre)
(stamtavla)

Hidra VI är född 2005 i Spanien och kom till Sverige vid sin moder Alhaja´s sida. Prosus PRE köpte henne i mars 2013.

Hidra VI har haft en betydelsefull roll i vårt avelsarbete. Hon har flera storheter i sin stamtavla som t ex Odre (morfar), Leviton, Remache, Bilbaino III och Agente.

Hidra VI  är äldre syster till vårt andra avelssto Viva VI och hade alla de unika egenskaper som vi söker hos en PRE. Hon varr fux med bläs och ljus man och svans, hon hade en för PRE ovanlig storlek (170 cm) och hon hade dessutom fantastiska gångarter. Hennes temperament var det vänaste och mest ödmjuka man kan tänka sig. I stallet kallades hon ”indianhästen”, hon både såg ut och betedde sig som en sådan – så vänlig, klok och full tillit till människan.

I maj 2023 var vår tid tillsammans slut, Hidra VI visade tydligt själv att det var dags. Saknaden efter denna vackra själ är stor hos oss alla och vi sörjer henne djupt, men gläds över de fantastiska avkommor Hidra VI lämnat och allt vi fått uppleva tillsammans med henne.

Hidras färgkod är "ggeeaaCCppchchzz",
Detta innebär att alla hennes föl kommer att få ett fuxanlag. Beroende på hingstens färg kan hennes avkommor få färgerna fux, svart, bayo eller skimmel.

Hidra VI har fått fyra fantastiska avkommor:

Suplemento
hingst f. 2011 e. Jubon


(Uppfödare: Dominique)

Lyrica de Prosus 

   

Sto f. 2020

e. Aragorn GE

 

 

Fragancia de Prosus
sto f. 2014 e.  Marinero MG

Habón de Prosus
hingst f. 2016 e. Tanteo Mac